Παγκόσμιο σοκ! Αυτά είναι τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό ανά χώρα στον πλανήτη (Photos)

Τα λόγια είναι πλέον φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορονοϊού σε κάθε γωνιά -κυριολεκτικά- του πλανήτη.

Τα επίσημα στοιχεία που σήμερα το απόγευμα είχαν καταγραφεί παγκοσμίως είναι ανατριχιαστικά και φυσικά ο τραγικός απολογισμός κάθε λεπτό που περνά αλλάζει δραματικά. Η καμπύλη της εξάπλωσης των κρουσμάτων και της καταγραφής θανάτων βρίσκεται σε κατακόρυφη άνοδο, αφού μόνο η Κίνα έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να βγει από την περίοδο «δράσης» και εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στην γκάλερι μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη την παγκόσμια λίστα καταγραφής των χωρών που έχουν από ένα κρούσμα, μέχρι το σύνολο των κρουσμάτων των ΗΠΑ που ηγούνται πλέον της σχετικής κατάταξης.

Ακόμα, ανά χώρα καταγράφονται οι νέες σημερινές αναφορές κρουσμάτων, το σύνολο θανάτων, οι νέοι σημερινοί θάνατοι, οι άνθρωποι που έχουν νικήσει τον κορονοϊό, οι ενεργές περιπτώσεις, οι σοβαρές περιπτώσεις, το ποσοστό κρουσμάτων και θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και το εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο του πότε έχει καταγραφεί η εμφάνιση του πρώτου κρούσματος ανά χώρα.

Στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία απόδοσης των μέτρων καταπολέμησης και τις χώρες που τα έλαβαν έγκαιρα, όπως η Ελλάδα, σε σχέση με όσες από την Ευρωπαϊκή Ενωση άργησαν παραδειγματικά (βλ. Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Αγγλία, Τουρκία κ.α.).

Δείτε όλα τα στοιχεία στην γκάλερι…

Exit mobile version