Αποστρατικοποίηση νησιών: Εθνικό έγκλημα οποιαδήποτε συζήτηση με την Τουρκία

Απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα η απάντηση της Ελλάδας πρέπει να είναι μία: Στρατός σε όλο το Αιγαίο! Πού ποντάρει η Άγκυρα και γιατί δεν πρέπει η Αθήνα να πέσει στην παγίδα της.

Μπορεί η στρατιωτική ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία να βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης, ωστόσο, η διπλωματική κινητικότητα είναι ιδιαιτέρως έντονη, με διεργασίες στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο.

Είναι δεδομένο πως με μια Ευρώπη που συνεχίζει να «χαϊδεύει» το τουρκικό καθεστώς, ο Ερντογάν και οι «αυλικοί» του θα συνεχίσουν να επιδίδονται σε ανεκδιήγητα παραληρήματα και αλλοπρόσαλλες δηλώσεις που δείχνουν πανικό, έλλειψη λογικών επιχειρημάτων και σίγουρα το μόνο που προκαλούν είναι θυμηδία.

Πριν λίγο καιρό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης στο Αιγαίο και ότι η Τουρκία επιθυμεί να το συζητήσει «μαζί με πολλές άλλες διαφορές στο Αιγαίο, με σκοπό την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου». Προσέξτε, το λέει αυτό ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας που αποτελεί κατοχική δύναμη στην Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Exit mobile version