Καθολική και πανελλαδική απαγόρευση κυκλοφορίας…

Νέα δεδομένα στην καραντίνα με την κυβέρνηση να προχωρά στην απαγόρευση μετακινήσεων πολιτών από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί…

Η έναρξη του μέτρου θα γίνει από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και οι μόνοι που θα μπορούν να παίρνουν… εξοδόχαρτο μέσω SMS είναι οι εργαζόμενοι, όσοι πρέπει να μεταβούν σε γιατρό και όσοι έχουν κατοικίδιο, αλλά για έξοδο μόνο σε μικρή απόσταση από την οικία τους.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας από τους Ελληνες πολίτες να συνδράμουν ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, τηρώντας με ευλάβεια όλα τα μέτρα.

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση δεν προχωρά στο κλείσιμο δημοτικών σχολείων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει πέσει και αυτό το μέτρο στο τραπέζι, αλλά για την επόμενη δέσμη μέτρων, που δύσκολα θα αποφευχθεί.

Τέλος, η κυβέρνηση προχωρά σε καθορισμό νέας διαδικασίας για την τηλεργασία, με υποχρέωση κάθε εταιρείας που έχει μπει στο καθεστώς του 50%, αλλά και του δημοσίου, να υποβάλλουν εκθέσεις ονομαστικές για το προσωπικό που εργάζεται με τηλεργασία, ώστε να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος για άσκοπες μετακινήσεις τους κατά τις εργάσιμες ώρες.

Exit mobile version