Κρούσματα σήμερα: Οι ασυμπτωματικοί 90άρηδες και οι 40άρηδες που χάνουν τη ζωή τους

Κρούσματα σήμερα: Η δραματική προειδοποίηση που πρέπει να μας προβληματίσει όλους για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό το επόμενο, πολύ κρίσιμο, διάστημα των 15 ημερών.

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, ήταν κάτι παραπάνω από δεικτική για τον τρόπο με τον οποίο ο ιός δεν κάνει καμία απολύτως διάκριση, ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους, ισχυρούς και ανίσχυρους…

Αναλυτικά όσα είπε στη δραματική προειδοποίησή της, για να μην επέλθει καμία απολύτως χαλάρωση τις επόμενες μέρες, ως προς την τήρηση των μέτρων η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Β. Παπαευαγγέλου:

«Εξαιρετικά σημαντική είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Ενώ θα υπέθετε κανείς ότι σήμερα θα ήμασταν όλοι πολύ πιο προσεκτικοί αφού έχουμε έναν συγγενή ο οποίος νόσησε, δυστυχώς φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις η κούραση των περιορισμών υπερτερεί ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, λάθος αποφάσεις μας για ευκαιριακές απολαύσεις έχουν καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνο για εμάς και για την οικογένειά μας, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.

Είναι, λοιπόν, πιθανό ότι και η χαλαρή συμπεριφορά κάποιων, έστω λίγων, εν μέσω lockdown, η μη σχολιαστική τήρηση των μέτρων να οδήγησε και στη συνεχιζόμενη διασπορά και καθυστέρηση της ύφεσης του πανδημικού κύματος.

Είναι όμως μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε, επειδή κάποιος στο περιβάλλον μας νόσησε ελαφρά ή ήταν ασυμπτωματικός. Η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι εντελώς απρόβλεπτο ποιος θα κινδυνεύσει από αυτή τη νέα λοίμωξη. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και όλοι είμαστε ευάλωτοι.

Είναι επίσης μεγάλο λάθος, και το ακούμε, να χαλαρώνουμε επειδή πράγματι μεγάλος αριθμός θανάτων αφορά σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ας μην το χρησιμοποιούμε αυτό σαν δικαιολογία, σαν λόγο εφησυχασμού. Ας μην γελιόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί χάθηκαν από κορονοϊό, δεν θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν κολλήσει.

Άλλωστε, βλέπουμε κάποιους 90άρηδες που είναι εντελώς ασυμπτωματικοί και παραδίπλα ανθρώπους στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους να ασθενούν βαριά, να παλεύουν και καμιά φορά να χάνουν τη ζωή τους.

Συνεπώς κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε έναν πραγματικό πόλεμο. Και αν υπήρχαν έξω σφαίρες αντί για τον αόρατο κορονοϊό, σίγουρα δεν θα χαλαρώναμε, δεν θα δυσανασχετούσαμε που πρέπει να μείνουμε σπίτι, δεν θα κοιτάγαμε πώς να καταφέρουμε να ξεγλιστρήσουμε από τους περιορισμούς που μας ταλαιπωρούν».

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκε το χαμένο πορτοφόλι του 26 χρόνια μετά – Δείτε τι είχε μέσα (video)

Έφτιαξε πύραυλο από σπίρτα και τον εκτόξευσε (video)

Κάλυμνος… Εκτός απ’ τα σφουγγάρια, τώρα φημίζεται και ως τόπος αναρρίχησης (Vid)

Exit mobile version