Κρούσματα σήμερα: Ξεχνάμε τη χαλάρωση! Lockdown μέχρι τις 15 Δεκέμβρη και… βλέπουμε

Δεν υπάρχει περίπτωση άρσης των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα, ούτε μερικώς, ούτε ολικώς, όσο καλπάζει η πανδημία στη χώρα μας και όσο γεμίζουν οι ΜΕΘ.

Αν και κλείσαμε τρεις εβδομάδες σκληρού Lockdown στη Θεσσαλονίκη και δύο στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα αριθμητικά δεδομένα τόσο της μετάδοσης του κορονοϊού, όσο φυσικά της επιβάρυνσης της υγείας πολλών εκ των συνανθρώπων μας που έχουν νοσήσει, είναι άκρως καταδεικτικά της σοβαρότητας της κατάστασης.

Ούτε σκέψη δεν πρέπει να υπάρχει για την παραμικρή… χαλάρωση, σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων.

Αντίθετα, φαίνεται πως αν και τα επόμενα 24ωρα ο ρυθμός εξάπλωσης και επιβάρυνσης της υγείας ασθενών δεν περιοριστεί, τότε θα κερδίσει έδαφος η άποψη εκείνων των λοιμωξιολόγων που προτείνουν ένα -έστω και ολιγοήμερο- απόλυτο Lockdown, στα πρότυπα της Κίνας, για να καταπολεμηθεί πλήρως ο κορονοϊός.

Η εκτόξευση των θανάτων στους 108 και η ταυτόχρονη αύξηση των διασωληνωμένων κατά τρεις, από τους 519 χθες στους 522 σήμερα, απλώς αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται από τις πρώτες εβδομάδες του Lockdown.

Από την άλλη πλευρά, κανένας πραγματικά δεν θα ήθελε να φανταστεί τι θα συνέβαινε σήμερα στη χώρα, αν δεν είχαμε προχωρήσει, έστω και σε αυτή τη μορφή του «κλειδώματος» και περιορισμού των κινήσεων της κοινωνίας μας.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι η πλέον καθοριστικά με τους ειδικούς να περιμένουν σημαντική μείωση, πλην όμως, ακόμη κι αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες τους, αυτό δεν σημαίνει πως θα… αυτοκτονήσουν τα μέλη της επιτροπής, προτείνοντας να ανοίξει ξανά η κυκλοφορίας, έστω και σταδιακά.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, πως μέχρι και τις 10 με 15 Δεκεμβρίου, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στους περιορισμούς και πως το στοίχημα πλέον θα τεθεί στο να μπορέσει να ανοίξει ένα μέρος της κοινωνίας και της αγοράς δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκε το χαμένο πορτοφόλι του 26 χρόνια μετά – Δείτε τι είχε μέσα (video)

Έφτιαξε πύραυλο από σπίρτα και τον εκτόξευσε (video)

Κάλυμνος… Εκτός απ’ τα σφουγγάρια, τώρα φημίζεται και ως τόπος αναρρίχησης (Vid)

Exit mobile version