Lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου… Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο! (video)

Ξεκάθαρος ο καθηγητής κ. Νίκος Σύψας για το πότε θα βγούμε από το ήπιο lockdown που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποκλείοντας άρση των μέτρων την 7 Δεκεμβρίου.

Μπορεί η κυβέρνηση να προχώρησε σε παράταση των μέτρων μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, όμως οι επιδημιολόγοι δεν πρόκειται να δώσουν έγκριση για άνοιγμα της κοινωνίας, όσο χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές καθημερινά.

Ο κ. Σύψας, μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεων, τονίζοντας πως σήμερα έχουμε πάνω από 26.000 ενεργά κρούσματα, κάτι που σημαίνει πως το ΕΣΥ θα δέχεται για δύο εβδομάδες τουλάχιστον, ασφυκτική πίεση, ενώ και ο αριθμός των θανάτων θα είναι μεγάλος.

Υπό αυτά τα δεδομένα και με επίσης δεδομένη την αργή μείωση της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα μας, ο κ. Σύψας ξεκαθαρίζει πως είναι πολύ πιο πιθανό να πάμε σε μερική άρση μέτρων από τις 14 ή ακόμα πιο πιθανό από τις 21 Δεκεμβρίου, ώστε το 15νθήμερο των εορτών να είναι όσο γίνεται πιο «καθαρό» για τη χώρα.

Και εξηγεί πως με το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων, αμέσως θα ξεκινήσει και πάλι η διασπορά του κορονοϊού, άρα και η έναρξη αύξησης των κρουσμάτων.

Γι’ αυτό και επαναλαμβάνει πως μέχρι και την Ανοιξη θα πηγαίνουμε σε επαναλαμβανόμενα κλεισίματα και ανοίγματα της κοινωνίας, σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα και την πίεση στο ΕΣΥ, μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο κ. Σύψας:

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Πιγκουΐνοι έκαναν… βόλτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου (photos+video)

Φωτογράφος κάνει το τέλειο πλάνο έχοντας απέναντί του έναν… κροκόδειλο (video)

Πούλησε την κονσόλα του γιου της – Δεν φαντάζεστε τι ξέχασε μέσα (pics)

Exit mobile version