Lockdown ξανά… αυστηρό έως τις 11 Γενάρη και «βλέπουμε»! (Video)

Την πρόωρη εμφάνιση ενός τρίτου κύματος του κορονοϊού θέλει να αποτρέψει η κυβέρνηση και εκτάκτως προχωρά στο κλείσιμο της αγοράς, με επανεμφάνιση του αυστηρού Lockdown έως και τις 11 Γενάρη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε έκτακτες ανακοινώσεις, τονίζοντας πως σκοπός αυτής της απόφασης για κλείσιμο της αγοράς και πάλι με καθολικό τρόπο (τέλος το click away, κλείνουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, ΚΤΕΟ), μόνο στόχο έχει να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού περαιτέρω, ώστε από τις 11 Γενάρη να ξεκινήσει η μερική επιστροφή στην κανονικότητα.

Με πρώτο μέλημα το άνοιγμα όλων των σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων).

Δείτε όσα είπε ο κ. Πέτσας:

Τι πραγματικά θα συμβεί;

Αυτό θα το κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και μόνο. Ο φόβος των επιδημιολόγων είναι ένας. Να ξεπεράσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα κατά πολύ τα 1.000 ημερησίως, λόγω της αυξημένης κινητικότητας των ημερών της Πρωτοχρονιάς. Αν οι φόβοι αυτοί επιβεβαιωθούν και το ΕΣΥ επιβαρυνθεί περαιτέρω, τώρα ειδικά που υπάρχει σαφής τάση αποκλιμάκωσης της πίεσης στις ΜΕΘ, τότε το Lockdown θα παραταθεί. Ειδικά, πάντως, για τα σχολεία δεν πρέπει τίποτα να θεωρείται δεδομένο. Ναι, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά και των ειδικών να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, οπότε και εδώ θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, αφού η εβδομάδα που έρχεται θεωρείται ως η πλέον κρίσιμη για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στο Survivor

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Σία Βοσκανίδου: Μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της μετά το «The Bachelor» (pics)

Επέστρεψε παιδική σειρά 25 χρόνια μετά από την πρώτη προβολή της (video)

Exit mobile version