Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο ΑΥΤΑ τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά τα Σάββατα σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Το νέο αυστηρό lockdown σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική μπορεί να βάζει λουκέτο σε πολλά μαγαζιά το Σάββατο, όμως ορισμένα παραμένουν ανοιχτά.

Τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά το Σαββατοκύριακο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, όμως μερικά από αυτά μένουν ανοιχτά με τροποποιημένο ωράριο λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μένουν ανοιχτά τα εξής καταστήματα:

Επίσης, επειδή η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική θα ξεκινάει από τις 18:00 το απόγευμα, τα μαγαζιά θα κλείνουν νωρίτερα, ώστε ο κόσμος να προλαβαίνει να επιστρέψει στην οικία του, πριν την απαγόρευση στις μετακινήσεις.

Από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου λοιπόν, θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 17:00.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα προσέρχονται στα μαγαζιά για τις αγορές τους, παραμένει ο ίδιος και δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, συνεχίζεται το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή να μετακινηθούν με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζει πως οι καταναλωτές έχουν προθεσμία δύο ωρών από τη στιγμή που θα λάβουν το μήνυμα έγκρισης της μετακίνησής τους, ώστε να πραγματοποιήσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για όσα συμβαίνουν στο Survivor.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version