Κλείνουν άμεσα τα σχολεία! Συναγερμός από την αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά (video)

Θέμα ημερών είναι το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας 0-9 ετών είναι άκρως ανησυχητικά.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να δημοσιοποιήσει την έκθεση του ΕΟΔΥ που χτυπά καμπανάκι στην κυβέρνηση, καθώς αποδεικνύει πως μετά το άνοιγμα βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων, εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 0-9 ετών, φτάνοντας την τελευταία εβδομάδα του Γενάρη να καλύπτουν σε ποσοστό το 11% των συνολικών εβδομαδιαίων κρουσμάτων.

Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό στοιχεία, αφού γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα πως τα παιδιά ήταν ασφαλή και όντως ήταν, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης.

Δεδομένο, λοιπόν, πρέπει να θεωρείται το γεγονός της επανεξέτασης της λειτουργίας των σχολείων από την πλευρά της επιτροπής των ειδικών και φαντάζει βέβαιο πως σε πρώτη φάση θα κλείσουν δημοτικά και γυμνάσια σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με την απόφαση να ανακοινώνεται το αργότερο έως την Παρασκευή.

Δείτε όσα λέει ο Βασίλης Κικίλιας:

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για όσα συμβαίνουν στο Survivor.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version