Lockdown: Προσοχή! Από εδώ και πέρα αυτός είναι ο κίνδυνος

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πρώτη εβδομάδα του lockdown στην Αττική είναι τι θα γίνει μέσα στο σπίτι, προειδοποίησε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Άνθρωποι που ήταν έξω, όπως και τα παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν μέσα και αρχίζουν να ξοδεύουν πολύ χρόνο μαζί και επομένως όλη η μετάδοση έρχεται μέσα στο σπίτι και δεν σταματάει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε, και γι’ αυτό είναι πρόβλημα πώς θα διαχειριστούμε την πρώτη εβδομάδα του lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο κορονοϊός, όπως εξήγησε, έρχεται μέσα στο σπίτι και δεν σταματάει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε.

«Το να κάτσει το παιδί στο σπίτι, μετά από μια περίοδό που είναι έξω, αυξάνει την πιθανότητα να μεταδώσει» τόνισε, διευκρίνισε ωστόσο ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχουν καθόλου, γι’ αυτό τα παιδιά πρέπει να φοράνε μάσκες, ακόμα και του δημοτικού» ξεκαθάρισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Όπως σημείωσε, «το πρόβλημα είναι αν θα μπορέσει αυτό το lockdown με τη μορφή που ανακοινώθηκε να έχει την απόδοση που θέλουμε στο χρόνο που θέλουμε. Είχε ανακοινωθεί παρόμοιο, ουσιαστικά το ίδιο, τον Νοέμβριο, θέλαμε να έχει απόδοση σε 2 με 3 εβδομάδες, δεν είχε, και αναγκαστήκαμε να φτάσουμε σε σχεδόν 2 μήνες για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε σε 3 – 4 εβδομάδες».

Exit mobile version