Lockdown: «Βόμβα» – Αυτές οι δραστηριότητες ίσως ανοίξουν 1η Μαρτίου

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής χαλάρωσης του lockdown από την 1η Μαρτίου, με το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων που τώρα είναι κλειστές

«Μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως η ανοσία του πληθυσμού, μέσω του εμβολιασμού, δεν έχει φθάσει σε απαιτούμενο επίπεδο που να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό.

Ερωτηθείς για τους εορτασμούς του Πάσχα, απάντησε πως δεν θα είναι όπως πέρυσι, που δεν χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερυσι, που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες, αλλά κάπου στη μέση.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως «έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε και το Ισραήλ».

«Εφόσον υπάρχει επάρκεια των εμβολίων και με τις αυξημένες δόσεις που αναμένονται, θα τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα», προσέθεσε.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version