Lockdown: Δεν ανοίγει τίποτα στην Αττική πριν από τις 15 Μαρτίου (και βλέπουμε…)

Κατηγορηματικοί οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δεν ακούν καν το ενδεχόμενο να δώσουν πράσινο φως για άνοιγμα του λιανεμπορίου πριν τις 15 Μαρτίου.

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται προβληματισμένοι από το γεγονός ότι δεν καταγράφεται βελτίωση στον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διασωληνωμένων παρά το Lockdown. Επίσης αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών και στην Αττική εντείνει τις ανησυχίες, γι’ αυτό το λόγο κυβέρνηση και ειδικοί τονίζουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Υπό αυτές τις συνθήκες ερωτηματικό παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Η κυβέρνηση επιδιώκει την επανεκκίνηση της αγοράς, ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεικτών τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα στις 8 Μαρτίου και πλέον το άνοιγμα μεταφέρεται για τις 16 Μαρτίου. Όπως έχουν τονίσει πολλές φορές κυβερνητικά στελέχη, η επανέναρξη της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει με πολύ προσεχτικό και σταδιακό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Exit mobile version