Ωράριο σούπερ μάρκετ: Δείτε τι θα αλλάξει με τα νέα μέτρα

Τα νέα σκληρότερα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες ώρες φέρνουν και αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ εφόσον επιβεβαιωθούν.

Στο τραπέζι εκτός από τις αλλαγές στον κωδικό 6 στο SMS στο 13033, έχει πέσει και πρόταση για «κόφτη» στον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Σε ορισμένους από τους λοιμωξιολόγους, μάλιστα, υπάρχει και η σκέψη όλες οι κινήσεις των πολιτών – ακόμα και π.χ. για σούπερ μάρκετ – να γίνονται εντός των ορίων των δήμων κατοικίας τους. Δεν πρέπει, μάλιστα, να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο αριθμός που θα στέλνουν οι πολίτες και αντί για το 13033 να στέλνουν στο 13032, ώστε να είναι μια και μόνο μετακίνηση ανά ημέρα.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται και η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 στις 9, όπως ισχύει και τις καθημερινές.

Έτσι, πιθανότατα να αλλάξει και το ωράριο των σούπερ μάρκετ που κλείνουν στις 17:00 το Σάββατο, προκειμένου να ξεκινά μία ώρα μετά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Επομένως, αν ισχύσει τελικά το 21:00, τότε τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν τρεις ώρες αργότερα, δηλαδή στις 20:00.

Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται από τις 05:00 μέχρι τις 21:00 μόνο για επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, νοσοκομείο, σούπερ μάρκετ και άθληση μόνο κοντά στο σπίτι και μόνο με τα πόδια.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές θα πρέπει, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, να αποστέλλουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ]») ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version