13033 αλλαγές στα SMS: Στο βαθύ κόκκινο η Αττική – Ολα τα νέα μέτρα που ισχύουν πανελλαδικά

Εκτακτα μέτρα για την Αττική, δραματική έκκληση Κικίλια για την τήρησή τους… 

Υπενθυμίζουμε, πως νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέα κρούσματα, 40 θανάτους και 431 διασωληνωμένους ασθενείς.

«Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας, δείχνοντας ως διέξοδο από την πανδημία τα εμβόλια: «που ήδη χτίζουν σταδιακά τοίχος ανοσίας».

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα ακόλουθα νέα μέτρα:

Από το πρωί της Πέμπτης στις 6 και έως τις 6 το πρωί στις 16 Μαρτίου ισχύουν σε ολη τη χώρα οι διαφοροποιήσεις για χρήση των SMS 2 και 6 στο 13033.

Για το 2 αναφορικά με το Super Market και το 3 για τις τράπεζες, η μετακίνηση θα γίνεται αποκλειστικά εντός Δήμου ή έως και 2 χλμ. απόσταση από την κατοικία των πολιτών.

Για το 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Για τις μετακινήσεις με τον κωδικό 4 θα ζητούνται από τις αρχές περαιτέρω διευκρινίσεις.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, στις περιοχές με το βαθύ κόκκινο αλλάζει πανελλαδικά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, κάτι που θα ισχύει και για την Αττική, αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακο. Τις καθημερινές η κυκλοφορία θα επιτρέπεται έως τις 9 το βράδυ.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο «κόκκινο».

Δείτε την ενημέρωση για τα νέα μέτρα, όπως αυτά ανακοινώνονται από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Exit mobile version