Απαγόρευση κυκλοφορίας: Προσοχή στη μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και τράπεζα

Απαγόρευση κυκλοφορίας:  Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα αυστηρότερα μέτρα που προβλέπουν σημαντικές αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης στο SMS 13033 και στη μετακίνηση εκτός Δήμου.

Eιδικότερα, οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Στο ίδιο πλαίσιο απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζοί ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Επιτρέπονται ωστόσο, οι μετακινήσεις σε άλλους δήμους για λόγους υγείας και εργασίας, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη, οι αστυνομικοί μπορούν να ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στις μετακινήσεις ισχύουν οι παρακάτω τροποποιήσεις:

Στο SMS στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version