Lockdown: Πότε καταργείται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό – Η ημερομηνία

Lockdown – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχέδιο – γέφυρα 90 ημερών για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας ετοιμάζει η κυβέρνηση με στόχο να υπάρξει πλήρης άρση των περιορισμών ως το καλοκαίρι.

Το πρώτο βήμα είναι το άνοιγμα της αγοράς σε δυο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Star η κυβέρνηση θα μελετήσει την πορεία της πανδημίας την επόμενη εβδομάδα για να «κλειδώσει» το άνοιγμα της αγοράς στις 29 Μαρτίου.

Στις 29 Μαρτίου θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθεί η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Στα καταστήματα θα μπαίνει ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, στέλνοντας ένα και μόνο μήνυμα τη μέρα στο νέο αριθμό 13032 και θα έχει στη διάθεση του 3 ώρες για να ψωνίσει.

Τα σχολεία είναι αυτά που θα ακολουθήσουν από τις 5 Απριλίου. Πρόθεση είναι να δοθεί προτεραιότητα σε Γυμνάσια και Λύκεια που έχουν κάνει επτά μήνες τηλεκπαίδευση από πέρυσι το Μάρτιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν τα Δημοτικά στις 12 Απριλίου, καθώς τα σχολεία για τους μικρούς μαθητές λειτούργησαν περισσότερο δια ζώσης σε σχέση με γυμνάσια και λύκεια.

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξει στις 19 Απριλίου η εστίαση αφού θα βελτιωθεί και ο καιρός. Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν με τραπεζάκια έξω, μόνο με καθιστούς πελάτες και αποστάσεις.

Από τα τέλη Απριλίου, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται και η απελευθέρωση των μετακινήσεων.

Θα εξεταστεί πρώτα η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και τον Μάιο θα καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής SMS.

Τον Ιούνιο σταδιακά και ως τον Ιούλιο θα ανοίξουν τα μπαρ, αρχικά μέχρι τη μια τα μεσάνυχτα και θα επιτραπεί η λειτουργία των γυμναστηρίων με μέτρα ακόμη και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως οι συναυλίες.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version