Επίδομα ανεργίας: Παράταση – Ποιοι θα το λάβουν για δυο ακόμα μήνες

Επίδομα ανεργίας: Αναλυτικά οι δικαιούχοι της δίμηνης παράτασης του επιδόματος ανεργίας καθώς και τα ποσά που αναμένεται να λάβουν.

Σε δίμηνη παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο προχωρά στην υλοποίηση της απόφασης που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στις 15 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η παράταση δύο μηνών αφορά την καταβολή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων στους ανέργους των οποίων έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Επίδομα ανεργίας: Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Η καταβολή των ποσών θα γίνει αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργειά τους ενώ οι δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης.

Το επίδομα αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

Τακτική επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως).Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδοτούμενοι άνεργοι που άρχισαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους. Σε κάθε περίπτωση, το χρονοδιάγραμμα των καταβολών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Η απόφαση για την νέα παράταση υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη στο πλαίσιο της στήριξης της αγοράς μπροστά στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version