Υπόθεση Marfin: Η τραγωδία που σόκαρε το πανελλήνιο

Ήταν 5 Μαΐου του 2010 στη μαζικότερη ίσως διαδήλωση κατά του μνημονίου, όταν ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα τα πρόσωπα κινήθηκε προς το υποκατάστημα, έσπασε τις τζαμαρίες κι έριξε βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό. 

Από το καμένο κτήριο ανασύρθηκαν νεκροί οι Επαμεινώνδας Τσακάλης, Παρασκευή Ζούλια και Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Η τελευταία είχε στην κοιλιά της ένα μωρό τεσσάρων μηνών που δεν πρόλαβε ποτέ να δει το φως.

Η τραγωδία που σόκαρε το Πανελλήνιο στις 5 Μαίου 2010. Ο εμπρησμός από κουκουλοφόρους του υπακαταστήματος της τράπεζας Μαρφίν στην οδό Σταδίου που είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος στον τέταρτο μήνα.

Εκείνη την ημέρα, στην Αθήνα πραγματοποιείται συγκέντρωση κατά της υπογραφής της δανειακής σύμβασης για τα οικονομικά μέτρα στήριξης.

Στις 2 παρά πέντε το μεσημέρι και ενώ η συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη, ομάδα κουκουλοφόρων την ώρα που στο υποκατάστημα της τράπεζας Μαρφίν βρίσκοταν μέσα 25 με 30 εργαζόμενοι, πυρπολεί το υποκατάστημα με εκρηκτικές βόμβες μολότοφ. Οι καπνοί πνίγουν το κτίριο…

Οι εργαζόμενοι έντρομοι προσπαθούν να βρουν διέξοδο και να διαφύγουν.

Δυστυχώς τρεις δεν τα καταφέρνουν και βρίσκουν, άδικο και αναίτιο, θάνατο από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

Πρόκειται για την έγκυο Αγγελική Παπαθανασοπούλου, τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη και την Παρασκευή Ζούλια.

Από τότε και μέχρι σήμερα το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο.

Το 2016 Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αθώωσε ομόφωνα τον μοναδικό κατηγορούμενο ο οποίος είχε παραπεμφθεί να δικαστεί ως φυσικός αυτουργός της επίθεσης.

Πλέον, ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει και πάλι προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version