Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η δήλωση που… «καίει» το «Πάσχα στο χωριό»

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το Πάσχα πλησιάζει, αλλά μία δήλωση Ματίνας Παγώνη βάζει «πάγο» στις ελπίδες…

Μετά και το άνοιγμα του τουρισμού θέλει η Ματίνα Παγώνη να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού για τους Έλληνες πολίτες. Σε σημερινές της δηλώσεις εμφανίζεται εμμέσως πλην σαφώς εναντίον του «Πάσχα στο χωριό» και τάσσεται υπέρ του να πάρει παράταση η απαγόρευση μέχρι και το τέλος Μαΐου.

«Όλοι θέλουμε να πάμε στα εξοχικά, όλοι θέλουμε να πάμε στα χωριά, όμως αυτή τη στιγμή κάνουμε βήμα βήμα προσεκτικά ούτως ώστε να ανοίξουν και τα καταστήματα και η εστίαση» δήλωσε σήμερα στο MEGA η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων γιατί δεν επιτρέπεται το ταξίδι για όσους έχουν εμβολιαστεί, η κ. Παγώνη είπε ότι «θα πρέπει να ισχύει για όλους το ίδιο», τονίζοντας πως «για εμάς δεν έχει σημασία πού θα πας για να περάσεις ένα τριήμερο». «Ας προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς να έχουμε μια σχετική ανοσία και να το κάνουμε» πρόσθεσε. Στην επισήμανση ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί περί τα τέλη Μαΐου, η ίδια επισήμανε: «Περίπου τότε είναι, τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, οι αποφάσεις θα ληφθούν Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός:

«Μόλις πουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φύγουν όλοι. Είναι ψυχολογικά πιεσμένος ο κόσμος» σχολίασε.

Και πρόσθεσε: «Εδώ είναι το πρόβλημα, θα πρέπει όλοι λογικά να σκεφτούμε ότι δεν πειράζει αν ένα Πάσχα δεν φύγουμε να πάμε, μπορούμε να καθίσουμε και στην Αθήνα. Αν σηκωθούμε και φύγουμε όλοι, η Αθήνα θα αδειάσει και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, όμως εκεί που θα πάει θα υπάρχει πρόβλημα».

Πάντως, η κ. Παγώνη δεσμεύτηκε ότι «δεν θα κάνουμε Πάσχα μέσα στα σπίτια όπως πέρυσι, εσώκλειστοι». «Θα μπορούμε», είπε, «να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις, να πάμε και στην εκκλησία στον προαύλιο χώρο, με αποστάσεις και μάσκες το βράδυ της Ανάστασης».

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version