Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέο ωράριο από τις 3 Μαΐου – Μέχρι τι ώρα θα είμαστε έξω

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πράσινο «φως» για αλλαγές στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας «άναψε» η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για να ακολουθήσουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοινώθηκαν, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα χαλαρώσει σταδιακά αρχής γενομένης από την Μεγάλη Δευτέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας που αντί για τις 21:00 η απαγόρευση θα ξεκινά στις 22:00.

Καθοριστικό ρόλο φυσικά σε αυτό έπαιξε η εκκλησία και οι απογευματινές λειτουργίες που πρέπει να τελεστούν και φυσικά η συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας για την τέλεση της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο στις 21:00.

Η δεύτερη φάση της χαλάρωσης του μέτρου θα έρθει από την Δευτέρα του Πάσχα στις 3 Μαΐου όταν και η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 23:00. Αυτή η χαλάρωση συμπίπτει με το άνοιγμα της εστίασης.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η μετακίνηση μέχρι τότε θα γίνεται με SMS στο 13033 με τους 6 γνωστούς κωδικούς ή φυσικά τις αντίστοιχες έντυπες βεβαιώσεις.

Ωστόσο, κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τρεις λόγους και συγκεκριμένα:

– για μετακίνηση για λόγους υγείας με χρήση του κωδικού 1

– για βόλτα με κατοικίδιο πλησίον της οικίας με χρήση του κωδικού 6

– και για μετακίνηση προς την εργασία με τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης από τον εργοδότη

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να αρθεί πλήρως μετά τις 15 Μαΐου αφού με το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων δεν θα έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα μια τέτοια απαγόρευση.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version