Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δεν θα κλείνουν στις 11 τα καταστήματα – Δείτε τις αλλαγές

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο οδικός χάρτης άρσης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού – Πότε καταργούνται τα SMS στο 13033

Εβδομάδα με την εβδομάδα, ένα – ένα τα μέτρα κατά της διασπορά του κορονοϊού παίρνουν τη σειρά του για άρση.

Την ίδια ώρα, από σήμερα Δευτέρα (10/05) οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, με επίσης αυστηρά μέτρα, όπως η υποχρέωση για self test δύο φορές την εβδομάδα.

Παράλληλα, θα ανοίξουν ξανά τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές, καθώς και τα κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων (επάρκειας ξένων γλωσσών).

Στα επόμενα βήματα συμπεριλαμβάνονται η επανέναρξη των εκδηλώσεων για τον Πολιτισμό, το άνοιγμα των θερινών σινεμά, όπως επίσης και των γυμναστηρίων, μεταξύ άλλων, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως άλλωστε κατέστησαν σαφές το πρωί της Κυριακής (09/05) σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τον δρόμο για την κατάργηση έχουν πάρει τα clicks away και inside στο λιανεμπόριο, ενώ αναμένεται να διευρυνθεί και το ωράριο επιτρεπόμενης κυκλοφορίας, αλλά και να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση.

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης προανήγγειλε πως θα αλλάξουν πολλά στις 15 του μήνα, όταν και θα ανοίξει και πάλι ο τουρισμός.

«Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μην χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πότε καταργείται το 13033

Δεν αργεί ούτε η κατάργηση του SMS στα 13033 και 13032 (για το λιανεμπόριο), η οποία αναμένεται πλήρως στις 15 Μαΐου μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε πάντως και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως με την κατάργηση των click away και click inside θα σταματήσουν και τα SMS μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο.

Ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, μιλώντας επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», τόνισε πως μέσα στον Μάιο θα ανοίξουν επίσης γυμναστήρια, catering για δεξιώσεις κλπ.

«Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες» τόνισε, διευκρινίζοντας πως για τα γυμναστήρια πως αναμένεται η επαναλειτουργία τους στις 17 Μαΐου, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, (αρχή Ιουνίου) για τους υπόλοιπους.

Όσον αφορά στους γάμους και τις βαπτίσεις, οι δεξιώσεις σε κτήματα θα επιτραπούν ξανά μέσα στον Μάιο, με ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, ωστόσο δεν έχουν παρθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις για τα υπόλοιπα μέτρα.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version