Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται ανακοινώσεις – Πότε τελειώνουμε με το ωράριο…

Απαγόρευση κυκλοφορίαςLockdown: «Ανοιχτό» άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα για αλλαγές που θα αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και τις δραστηριότητες που ακόμα δεν έχουν επαναλειτουργήσει, λόγω του κορονοϊού. 

«Εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως – επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίο υ- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στο «OPEN».

«Είναι καλοκαίρι, υπάρχει μια ευφορία, ένας ενθουσιασμός μετά την άρση περιοριστικών μέτρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να μη χαλαρώνουμε στη χρήση της μάσκας και φυσικά να εμβολιαστούμε. Το υπέρτατο όπλο, η υπέρτατη ασπίδα είναι ο εμβολιασμός», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στον ΣΚΑΪ, ότι στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγει δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Ανάπτυξης που να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε όλη τη χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμή η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αν όλοι αύριο πηγαίναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version