Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την εκπαίδευση των βατραχανθρώπων (video)

Εκπαιδευμένοι να τα βγάζουν πέρα στις πιο απαιτητικές συνθήκες, οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού είναι οι άνθρωποι των δύσκολων αποστολών. 

Το MEGA βρέθηκε στην επίδειξη που πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις της μονάδας τους, στον Άγιο Κοσμά

Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος ιδρύθηκε το 1972. Αποτελεί την αντιτρομοκρατική μονάδα του Λιμενικού Σώματος της χώρας μας και είναι εξουσιοδοτημένη εξοπλισμένη και καταρτισμένη για την διενέργεια επιχειρήσεων υψηλού ρίσκου σε θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας παρακολούθησε επίδειξη στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Κοσμά.

Ως βατραχάνθρωποι η θάλασσα είναι ο φυσικός τους χώρος.

«Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος εκπαιδεύεται στα πλέον απαιτητικά σενάρια. Η εκπαίδευσή της δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει εκείνη του Πολεμικού Ναυτικού ή άλλων μονάδων του εξωτερικού. Η εκπαίδευση που λαμβάνει την καθιστά ικανή να επιχειρεί τόσο στη θάλασσα αλλά και την στεριά».

Η εκπαίδευση στο τζούντο είναι στο καθημερινό μενού της εκπαίδευσής τους καθώς πολύ συχνά οι βατραχάνθρωποι, όντας η «βαριοπούλα» του λιμενικού, θα χρειαστεί να έρθουν σε επαφή με κακόβουλα άτομα.

Σταθμός για την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού αποτέλεσε η περίοδος μετά τον θάνατο του Λιμενοφύλακα Ζαπάτη Μαρίνου τον Απρίλιο του 1997 από πυρά εμπόρων ναρκωτικών στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέρκυρας και Αλβανίας.

Έκτοτε έχει αποκτηθεί τεράστια εμπειρία αληθινών περιστατικών σε καθημερινή βάση και τέθηκαν τα θεμέλια για την αναβάθμιση της.

Σύντομα οι Βατραχάνθρωποι του Λιμενικού θα αποκτήσουν καινούργια βάση εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα μέσα ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του MEGA από ανώτατη πηγή του υπουργείου, στην επόμενη προγραμματική περίοδο, προωθείται η απόκτηση δύο σκαφών μήκους 70 μέτρων εξοπλισμένων και με ελικοδρόμιο ώστε το λιμενικό να μπορεί να επιχειρεί σε ακόμα πιο ανοιχτές θάλασσες οικονομικού ενδιαφέροντος για την χώρα.

Exit mobile version