Τα «πάρκα τσέπης» επεκτείνονται στις γειτονιές της Αθήνας

Στην Αθήνα ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει το πράσινο στην πόλη.

«Πάρκα τσέπης» που δεν ξεπερνούν τα 600 τετραγωνικά ξεφυτρώνουν στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και η έλλειψη πρασίνου στο πυκνοκατοικημένο κέντρο. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τέσσερα τέτοια πάρκα.

Δέντρα, ανθισμένα λουλούδια και φυτά καθώς και καθίσματα για τους πολίτες, μετέτρεψαν ένα μικρό εγκαταλελειμμένο οικόπεδο που κάποτε ήταν γεμάτο σκουπίδια, σε όαση πρασίνου στην περιοχή του Μεταξουργείου. Είναι ένα ακόμα «πάρκο τσέπης» που δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων ώστε να χαρίσει ανάσα οξυγόνου στο ασφυκτικό κλίμα της πόλης.

«Τα πάρκα τσέπης έχουν γίνει πλέον θεσμός, τα έχουν αγκαλιάσει οι γειτονίες, τα έχουν αγκαλιάσει οι Αθηναίοι, και αυτό μας δίνει δύναμη, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε, να μεταμορφώνουμε εγκαταλελειμμένους χώρους πράσινου, να δίνουμε ανάσες εκεί που το έχουν ανάγκη», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι αναδιαμορφώσεις των χώρων γίνονται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά, ενώ για τον φωτισμό των πάρκων έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά.

«Θα συνεχίσουμε, είναι μια εξαιρετική πρακτική η οποία υλοποιείται με όρους βιωσιμότητας. Είναι μια καινοτομία για την πόλη της Αθήνας και ανακαλύπτουμε πόση μεγάλη σημασία έχει, γιατί μας επιτρέπει να αλλάζουμε την καθημερινότητα μας και να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής όλων μας», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

«Πάρκα τσέπης» έχουν δημιουργηθεί επίσης στην Κυψέλη, στον Κολωνό και το Παγκράτι, ενώ στόχος του δήμου είναι να φτάσουν τα δέκα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version