Πικάσο: Βρήκαν τον πίνακα μετά από 9 χρόνια, αλλά τους έπεσε από τα χέρια - Έξαλλο το Twitter

Πικάσο: Βρήκαν τον πίνακα μετά από 9 χρόνια, αλλά τους έπεσε από τα χέρια - Έξαλλο το Twitter

Πολλές είναι οι αντιδράσεις των χρηστών του Twitter με την πτώση του πίνακα του Πικάσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν την προχειρότητα με την οποία μεταχειρίστηκαν οι αστυνομικοί ένα έργο παγκόσμιας κληρονομιάς και ανεκτίμητης αξίας.

Πριν προχωρήσουμε στα tweets δείτε στο βίντεο του Mega με την θεματική πτώση του Πικάσο.

Δείτε μετά το 1ο λεπτό:

Οι πίνακες που εκλεπάσησαν

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης γύρω στις 04.30 παραβιάζοντας πόρτα αλουμινίου εξωτερικού χώρου εισήλθε στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στο εσωτερικό το κτιρίου κατάφερε να αφαιρέσει:

- Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 Χ 40, του Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1939 και απεικονίζει γυναικείο κεφάλι.

Το έργο αυτό αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον Ελληνικό λαό, σαν τιμητική προσφορά για την γενναία αντίσταση του κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.

- Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 Χ 44, του Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού.

Κακός χαμός στο Twitter με την γκάφα