Συναγερμός από τον καθηγητή Τζανάκη, για 3.000 κρούσματα έως τον Αύγουστο…

Καθόλου αισιόδοξη δεν είναι η εκτίμηση του καθηγητή πνευμονολογίας Νικόλαου Τζανάκη, καθώς προβλέπει 3.000 κρούσματα έως τον Αύγουστο, ενώ προτείνει τη λήψη αυστηρών μέτρων έως και τοπικών lockdown για να ανακοπεί η εξάπλωση του 4ου κύματος της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι μια εξήγηση της δυναμικής αυτής. Εμείς της επιτρέψαμε να λειτουργήσει έτσι με τη συμπεριφορά μας. Με τα πάρτι και τις διασκεδάσεις χωρίς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο» τόνισε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο MEGA και συνέχισε:

«Το επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε πάνω από 2.000 κρούσματα.», προέβλεψε. «Θα δούμε νούμερα με 3.000 κρούσματα.

Η μόνη μας ελπίδα είναι μέσω των πολλών τεστ και την επιδημιολογική επιτήρηση θα μπορέσουμε να κόψουμε τις ροές να βάλουμε σε καραντίνα τους πάσχοντες.

Ο ιός αυτός είναι τρομακτικά μεταδοτικός, ίσως έχει ξεπεράσει τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και μεταδίδεται και σε εξωτερικούς χώρους με μικρή συνάθροιση. Προτρέπω όλος ο κόσμος να φορά μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους και να τηρεί τις αποστάσεις.

Είμαι σίγουρος ότι αντί να έχουμε ένα τέταρτο για να χαρακτηριστεί κανείς στενή επαφή, ίσως αρκούν 3-5 λεπτά.

Το πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι συνάνθρωποί μας, αυτοί είναι η μεγάλη δεξαμενή των πασχόντων. Ο εμβολιασμένος έχει μικρότερη πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο όσα τονίζει στο καμπανάκι για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας ο κ. Τζανάκης:

Exit mobile version