Υπάρχει περίπτωση για lockdown από Σεπτέμβριο; Αυτά τα μέτρα έρχονται στους εσωτερικούς χώρους

Υπάρχει περίπτωση για lockdown από Σεπτέμβριο; Αυτά τα μέτρα έρχονται στους εσωτερικούς χώρους

Για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που θα εφαρμοστούν το φθινόπωρο μίλησε ο νέο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα- πιθανότατα την Τρίτη - και ξεκαθάρισε ότι είναι σημαντική η πιθανότατα για επαναφορά της μάσκας για τον κορονοϊό σε όλους τους εξωτερικούς χώρους για όλους, ενώ τόνισε ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα έχουν περισσότερους περιορισμούς σε σχέση με τους εμβολιασμένους.

Την ίδια ώρα απέρριψε κάθε ενδεχόμενο για επιβολή οριζόντιου lockdown, καθώς όπως σημείωσε «δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ξανά η οικονομία».

Ποια είναι τα νέα μέτρα που έρχονται;

«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» σημείωσε και σχολίασε για τους ανεμβολίαστους ότι «ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί». «Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» τόνισε.

Παράλληλα δήλωσε ότι η πιθανότατα επαναφοράς της μάσκας για όλους σε εξωτερικούς χώρους είναι πιθανή εάν το υποδείξουν οι ειδικοί.

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους ανέφερε ότι «για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας πχ ψώνια εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων μάσκα. Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει περίπτωση lockdown.