«Κλειδώνει» η επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Στη χώρα κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα, οι εισαγωγές είναι κάθε μέρα και περισσότερες και οι εντατικές αρχίζουν να δέχονται πίεση.

Οι ειδικοί εξετάζουν την επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ενώ για άλλη μια φορά τονίζουν ότι οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο να νοσήσουν και να βρεθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες λένε πως και τα παιδιά μπορεί να κολλήσουν και να νοσήσουν.

Επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους προτείνουν οι ειδικοί για να καμφθεί το πανδημικό κύμα .

«Εάν το πανδημικό κύμα δεν σπάσει και μεταφερθεί στα αστικά κέντρα δεν αποκλείεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό να επιστρέψει η μάσκα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε. Το στέλεχος Δέλτα είναι ικανότερο να μεταδοθεί σε λιγότερο χρόνο και σε μικρότερη ποσότητα», δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμος των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Ο αριθμός των διασωληνωμενων έφτασε χθες τους 318 . 33 άνθρωποι υπέκυψαν από τις επιπλοκές του κορονοιου, 1948 ημερήσιες μολύνσεις καταγράφηκαν στη χώρα ενώ έγιναν 229 εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά και να νοσηλευτούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας τόνισε μιλώντας στο MEGA η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρελλου και έκανε έκκληση οι γονείς να σπεύουν τα εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 12 εως 17 ετών.

«Ενώ στην αρχή της πανδημίας λέγαμε ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, τελικά αποδεικνύεται, και ιδιαίτερα με το στέλεχος Δέλτα, ότι τα παιδιά κολλάνε τους άλλους αλλά και τα ίδια νοσούν. Στις ΗΠΑ το 18% των νοσηλευομένων είναι τα παιδιά», είπε η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας.

Στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού από την αυξημένη κινητικότητα των διακοπών και την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα προστίθεται ο μειωμένος ρυθμός εμβολιασμών που στάθηκε εμπόδιο στη δημιουργία ισχυρού τείχους ανοσίας έναντι της λοίμωξης COVID-19.

«Μέσα στον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός με τρίτη δόση. Οι πρώτοι που θα την λάβουν θα είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι υγειονομικοί», πρόσθεσε η κ. Γιαμαρέλλου.

Το εθνικό σύστημα υγειάς δέχεται καθημερινά πίεση και οι ειδικοί προειδοποιούν για επιδείνωση της κατάστασης μετά και την επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version