Κυβέρνηση: Δεν κάνει πίσω στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς! Ποιοι παίρνουν σειρά;

Αποφασισμένη να μην κάνει ούτε… μισό βήμα πίσω είναι η κυβέρνηση σε σχέση με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και σύντομα αναμένεται να επεκταθεί το μέτρο και σε άλλους τομείς εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες κινήσεις σε αυτό το μέτωπο θα πρέπει να αναμένονται αμέσως μετά την επίσημη αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση, η οποία το επόμενο διάστημα θα κληθεί να λύσει τον γρίφο των εργαζόμενων που θα πρέπει να εμβολιαστούν για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Με σκοπό να αυξηθούν οι αριθμοί των εμβολιασμών, στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας στον στρατό και σε όσους κατατάσσονται για να υπηρετήσουν την πατρίδα αλλά και γενικότερα στους ένστολους.

«Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είναι μια επιλογή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ερώτηση του Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ λίγο αργότερα ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στους υπαλλήλους που είναι σε καθημερινή επαφή με πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί και τόνισε πως θα επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους δεν το τηρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version