Κορονοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» – Ανησυχητικά στοιχεία για τα παιδιά

Με 11 περιοχές στο βαθύ «κόκκινο», τα νέα μέτρα αχνοφαίνονται ήδη. Η κυβέρνηση για να το αποφύγει, «τρέχει» τους εμβολιασμούς ακόμα και έξω από εκκλησίες.

Το καμπανάκι χτύπησε επειδή ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4% σε συνολικά 11 περιφερειακές ενότητες. Στη Νάξο καλπάζει στο 7,70%, ακολουθεί η Ικαρία με 6,90%, και η Ηλεία με 6,51%.

Στην Άνδρο ο δείκτης θετικότητας είναι 5,36% και με πάνω από 4% «βράζουν» Καβάλα, Μεσσηνία, Ιθάκη, Μύκονος, Θεσπρωτία, νησιά του Αργοσαρωνικού και Κάλυμνος.

Την πίεση να γίνει κάτι, αυξάνει η αναστολή συμβάσεων ανεμβολίαστων υγειονομικών που θα αφήσουν κενά στα νοσοκομεία. H κυβέρνηση από τη μεριά της τονίζει πως δεν βάζει κανέναν απέναντί της.

Χτες, σε 3.273 έφτασαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού και οι νεκροί για πρώτη φορά μετά από μήνες έσπασαν το φράγμα των 40 και έφτασαν στους 42. 332 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 259 ήταν οι νέες εισαγωγές.

Καθώς ο κορονοϊός «καλπάζει», οι εκτιμήσεις πως δεν αποκλείεται να δούμε άμεσα ακόμη και 10.000 κρούσματα σε μια μέρα, επανέρχονται.

Τρίτη δόση τον Σεπτέμβρη

Την αρχή της τρίτης δόσης περί τα μέσα Σεπτέμβριου ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, η επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί με κριτήριο δύο παράγοντες, την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.

4 βρέφη και 9 παιδιά στο νοσοκομείο με κορονοϊό

H Δέλτα χτυπάει και τα παιδιά. Ήδη, 13 παιδιά και βρέφη νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία Παίδων, ενώ και ένας 12χρονος που έχει διασωληνωθεί λόγω εγκεφαλίτιδας, στο τεστ κορονοϊού που υποβλήθηκε βγήκε θετικός.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δήμος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος Εργαζομένων Παίδων «Αγία Σοφία», σημείωσε ότι εκτός από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που υπάρχουν μέχρι τώρα, εξετάζονται άλλα 7 ύποπτα.

«Έχουμε και 7 ύποπτα».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε έκκληση στους γονείς που φτάνουν με τα παιδιά τους στο νοσοκομείο, «να μην κρύβουν ότι έχουν θετικό τεστ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων Παίδων «Αγία Σοφία», μεγάλη αύξηση υπάρχει στα βρέφη που εμφανίζονται θετικά στον ιό.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version