Σοκαριστική πρόβλεψη για την Ελλάδα: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών»

Σοκαριστική πρόβλεψη για την Ελλάδα: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών»

Κορονοϊός: Για μια ακόμη φορά, ο Νίκος Καπραβέλος έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, προχωρώντας σε μία δραματική πρόβλεψη. 

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου μίλησε στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Καλημέρα», τονίζοντας ότι μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.

Μάλιστα η πρόβλεψή του σοκάρει, καθώς εκτίμησε πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών από τον κορονοϊό, ζητώντας από τις εκκλησίες να επιβάλουν τον έλεγχο.

«Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος είναι υπερμεταδοτικό», επισήμανε ο κ. Καπραβέλος.

Για μια ακόμα φορά έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στην οποία είναι διευθυντής και διαθέτει 12 κλίνες, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. «Στο τρίμηνο νοσήλευσα 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή μόλις 6%. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι τεράστια. «Στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι και η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς χάσαμε και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.