Βλέπετε συνέχεια βιντεάκια στο YouTube: Δείτε πώς και από τι κινδυνεύετε

Η αγαπημένη συνήθεια να παρακολουθούμε βιντεάκια στο YouTube, με την οποία μπορεί να κολλήσουμε για ώρες κρύβει κινδύνους.

Μπορεί να περάσεις ακόμα και ώρες χαζεύοντας βίντεο στο YouTube, ωστόσο, μια απροσεξία μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν βρει μια νέα μέθοδο για την κλοπή δεδομένων. Πρόκειται για τους συνδέσμους που μπαίνουν στην περιγραφή των βίντεο στην πλατφόρμα. Μέσω αυτών διανέμουν ένα κακόβουλο λογισμικό για να κλέψουν τα διαπιστευτήρια των χρηστών. Συγκεκριμένα, αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά σε εκπαιδευτικά βίντεο για κρυπτονομίσματα και άδειες λογισμικού , μεταξύ άλλων θεμάτων.

Οι δημιουργοί βάζουν έναν σύνδεσμο με τον οποίο καλούν τους χρήστες του Διαδικτύου να κατεβάσουν ένα εργαλείο. Ωστόσο, ο σύνδεσμος οδηγεί στη λήψη Trojans που κρύβονται στον υπολογιστή του θύματος.

Η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Eset ήταν αυτή που σήμανε συναγερμό και εξήγησε ότι υπάρχουν δύο κακόβουλα προγράμματα που διανέμονται: το RedLine Stealer και το Racoon Stealer.

Τα Trojans μολύνουν τη συσκευή του χρήστη αναζητώντας κάθε είδους κωδικούς πρόσβασης, καθώς και τραπεζικά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο πρόγραμμα περιήγησης και τα cookies. Κρατάνε επίσης σχετικά screenshots.

Exit mobile version