Κρούσματα σήμερα: Έρχονται νέα εφιαλτικά ρεκόρ κρουσμάτων

Τα κρούσματα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και όλα δείχνουν ότι είμαστε κοντά σε ένα εφιαλτικό ρεκόρ από μέρα σε μέρα.

Όλο και πιο πιθανή φαίνεται η εκτίναξη των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού ακόμη και στις 10.000 το επόμενο διάστημα, καθώς η πανδημία καλπάζει και από τη Δευτέρα διπλασιάζονται οι υποχρεωτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι για μεγάλο τμήμα του ανεμβολίαστου πληθυσμού. Γιατροί απευθύνουν έκκληση για υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ενώ η κυβέρνηση δεν αποκλείει τοπικά lockdown για ανεμβολίαστους.

Μαζί όμως με τα ημερήσια κρούσματα, αυξάνονται και οι νοσηλείες ανθρώπων στα νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε έναν μήνα οι εισαγωγές αυξήθηκαν ραγδαία και από 146 στις 4 Οκτωβρίου εκτοξεύτηκαν σε 356 στις 4 Νοεμβρίου.

Σύσσωμοι οι ειδικοί τονίζουν πως οι ανεμβολίαστοι είναι πιο ευάλωτοι. Αυτό αποτυπώνεται και στον «σκληρό» δείκτη των διασωληνωμένων. «Θα πρέπει να κοιτάμε τους αριθμούς τους «σκληρούς», τους διασωληνωμένους. Όχι τόσο τα κρούσματα. Γιατί αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε μεν πολλά κρούσματα αλλά δεν θα είχαμε επιπτώσεις» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Alpha ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Exit mobile version