Κορονοϊός: Το κακό σενάριο πριν… το lockdown!

Η πορεία του κορονοϊού στη χώρα επιδεινώνεται όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, με τα κρούσματα χθες να ξεπερνούν και πάλι τις 7.000

Αυτό που αναμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες είναι πότε θα γίνει το Peak της πανδημίας και αν θα χρειαστεί να λάβουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Για δύο σενάρια σε ό,τι αφορά την κορύφωση του κύματος κορονοϊού έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα είπε πως:

«Η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ και θα κλείσει θετικά. Δεν καταγράφεται ενδιαφέρον πρώτης δόσης στις μεγάλες ηλικίες, άνω των 60 (αυτοί είναι 570000)», σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, τόνισε παρατηρείται μια σταθεροποίηση στις «επικίνδυνες» περιφέρειες. Στη Θεσσαλία μπορούμε να μιλάμε για πτώση. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σταθεροποίηση. Έχουν ενδιαφέρον κάποια δεδομένα όπως ότι η Αθήνα με τα +300 κρούσματα παράγει λιγότερες ΜΕΘ από ότι στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι το σενάριο του lockdown «δεν βρίσκεται στο τραπέζι για επιστημονικούς λόγους».

Exit mobile version