Νέα Μέτρα: Μάσκες παντού από τις 24 Δεκεμβρίου, νέο πακέτο από 3 Ιανουαρίου…

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Μάσκες παντού από τις 6 το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, νέο πακέτο μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου…

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας:

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους και αυτό αφορά και το σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με διασκέδαση και γυμναστήρια.

Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν-95 υψηλής προστασίας

Δεν θα γίνουν οι δημόσιες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα

Παραμένει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Τα κρούσματα των τελευταίων δύο ημερών αφορούν νεότερες ηλικίες που μας δείχνει ότι σχετίζονται με διασκέδαση.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι στα νεότερα παιδιά είναι να βγουν να τηρήσουν τα μέτρα και να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες. Εάν είχα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα ήθελα την επόμενη ημέρα να κάνουν τεστ

Από 3 Ιανουαρίου και μετά θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα που δεν θα παραπέμπουν σε γενικά lockdown και θα αφορούν την εστίαση όσον αφορά το ωράριο, θα αφορούν τις αθλητικές εκδηλώσεις, θα αφορούν το σκέλος της τηλεργασίας και μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται με πιο αυστηρό τρόπο σε δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες.

Exit mobile version