Σούπερ μάρκετ – μάσκες – εστιατόρια: Όλα τα νέα μέτρα από σήμερα, Παρασκευή

Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και τίθενται σε ισχύ από σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων.

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, σε πρώτο επίπεδο.

Τα νέα μέτρα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στην περίπτωση της εστίασης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας μέχρι να κάτσει κάποιος στο τραπέζι του, ενώ η υποχρέωση ισχύει και για τα γυμναστήρια και τις εκκλησίες. Διατηρείται το πρόστιμο για μη χρήση της.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους των δήμων.

Ισχυρή σύσταση για τεστ στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα κατά τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, καθώς έχει διαπιστωθεί πως εμφανίζουν συμπτώματα μετά την είσοδό τους και με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει αντιμετώπιση της διασποράς.

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα

Το μέτρο της μάσκας σε νυχτερινά κέντρα και γυμναστήρια, θα τηρείται όπου είναι εφικτό, δηλαδή όταν οι πολίτες τρώνε ή πίνουν ή γυμνάζονται, δεν είναι υποχρεωτικό να τη φοράνε αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση να την έχουν την ώρα που εισέρχονται ή όταν κινούνται μέσα στο χώρο.

Τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με βάση όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες, ωστόσο μέσα σε αυτά απαγορεύονται συναυλίες και εκδηλώσεις.

Τι εξετάζεται από τις 3 Ιανουαρίου

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης επεσήμανε πως το νέο πακέτο μέτρων δεν αποκλείεται να έρθει πριν την 3η Ιανουαρίου αφού προηγηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ξεκαθάρισε πως τα μέτρα «δεν θα παραπέμπουν είτε ειδικά, είτε γενικά, σε lockdown» και θα αφορούν:

Τη διασκέδαση όπου θα εξεταστούν διαφορετικά σενάρια για το ωράριο

Τις εκδηλώσεις και ειδικά αθλητικές.

Την αύξηση της τηλεργασίας

Μέτρα που θα τηρούνται με πιο αυστηρό τρόπο για μη αναγκαίες δραστηριότητες

Όπως συνεχίζει ο ΣΚΑΪ, για το ωράριο της διασκέδασης υπάρχουν σκέψεις για να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα ή ακόμα και στις 23:00. Επίσης, εξετάζεται να υπάρξει μικρότερη πληρότητα παρότι είναι αμιγώς για εμβολιασμένους μέχρι και η απαγόρευση της μουσικής.

Exit mobile version