ΕΦΚΑ: Αυτοί οι εργαζόμενοι παίρνουν μπόνους έως 7.800 ευρώ κάθε μήνα!

Ποιοι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ θα διεκδικούν μεγάλο μπόνους.

Σύστημα επιβράβευσης για τους άριστους υπαλλήλους και αυστηρές κυρώσεις για τους μη αποτελεσματικούς προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που αναρτάται για 15 ημέρες σε δημόσια διαβούλευση. Επίσης, προβλέπει πρόσληψη νέων διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ στόχος είναι να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής εντός του Ιανουαρίου.

Πριμ έως 7.800 ευρώ

Ειδικότερα, πριμ που μπορεί να φτάσει και τα 7.800 ευρώ ετησίως θα λαμβάνουν οι άριστοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ οι οποίοι επιφορτίζονται τόσο με την ταχύτερη έκδοση των εκκρεμών συντάξεων όσο και με τη διεκπεραίωση υποθέσεων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1555, σύμφωνα με την Ημερησία.

Το νέο σύστημα καταβολής πριμ που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ θα συνδέεται με συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους (συντελεστές βαρύτητας) που θα τίθενται ανά Γενική Διεύθυνση. Θα είναι δικαιότερο και αναλογικότερο, καθώς θα διευρυνθούν οι κλίμακες και θα ανταμείβονται χωρίς «κόφτη» τόσο οι άριστοι όσο και οι απλώς επιμελείς, καθώς και εκείνοι που έδειξαν να προσπαθούν περισσότερο. Τα κλιμάκια των έξτρα αμοιβών θα καθοριστούν από επιτροπή. Προβλέπεται επίσης καταβολή πριμ συνδεδεμένου με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στους υπαλλήλους που εργάζονται στο back office του τηλεφωνικού κέντρου.

Εκτός όμως από τις ανταμοιβές στους αποδοτικούς υπαλλήλους, αυστηρότερες γίνονται οι κυρώσεις σε εκείνους που καθυστερούν αδικαιολόγητα, ενώ επισπεύδονται οι διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων καθώς σήμερα οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος υπαλλήλων του ΕΦΚΑ μπορεί να «σέρνονται» έως και δύο χρόνια στα πειθαρχικά συμβούλια, με αποτέλεσμα αρκετά συχνά άτομα που κατηγορούνται για σοβαρά παραπτώματα να επιστρέφουν και να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Exit mobile version