Πόλεμος Ουκρανία: Προελαύνουν οι Ρώσοι σε Κίεβο και Χάρκοβο

Πόλεμος Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου κάνει το γύρο του κόσμου. Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο…

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα την στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02).

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ρωσικά ελικόπτερα επιτέθηκαν στο Γκοστόμελ, στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο, με τις ουκρανικές δυνάμεις να καταρρίπτουν τρία από αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Οι εκρήξεις είναι συνεχείς και στο Κίβεο, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να διεισδύσει στην περιοχή Ζιτόμιρ που βρίσκεται στα σύνορα με τη Λευκορωσία και ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραυλικά συστήματα Grad.

Παράλληλα, ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι φαίνεται μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας στο κέντρο του Κιέβου.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο και δίνουμε μάχη για τη χώρα μας, αλλά χρειαζόμαστε τη στήριξη ολόκληρου του κόσμου και πραγματικά σκληρές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας άμεσα» δήλωσε ο Κλίτσκο στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι συγκρούσεις μαίνονται και στο Χάρκοβο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας, που φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο των Ρώσων εισβολέων.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνει βομβαρδισμένη περιοχή, με κατεστραμμένα αυτοκίνητα και φορτηγά και νεκρούς πολίτες.

Προσοχή, οι εικόνες που σας μεταδίδουμε είναι πολύ σκληρές και καλό θα ήταν να μην τις δουν παιδιά:

Νεκροί στην Οδησσό

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με πυραύλους σε χωριό της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην πόλη Μπρόβαρι που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Ευρείας κλίμακας ρωσική στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία από τα ξημερώματα, που ήδη έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 40 Ουκρανούς στρατιώτες και 10 πολίτες.

Η Μόσχα έχει εξαπολύσει μπαράζ παράλληλων επιθέσεων σε ουκρανικά εδάφη από τη μεθόριο με τη Ρωσία, από τη Λευκορωσία, από την προσαρτημένη Κριμαία αλλά και στα νότια έως την Οδησσό.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Exit mobile version