Πάτρα: Αυτή είναι η ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Μία ανάσα από τη λύση του μυστηρίου είναι οι Αρχές για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Αν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν έχουν βγει ακόμα, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εντοπίστηκε μία ουσία, η οποία προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Η ουσία εντοπίστηκε σε αιματολογικές εξετάσεις του παιδιού λίγες ώρες πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και κατέληξε αργότερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Σόμπολου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πρόκειται για την ουσία τροπονίνη. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, η τιμή της ουσίας αυτή ήταν πολύ πιο υψηλή από τις προβλεπόμενες φυσιολογικές τιμές.

«Η ουσία τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Είμαι βέβαιος ότι οι γιατροί θα έχουν σίγουρα αρκετά πλούσιο υλικό, εάν υπάρχει ένα τόσο εκκωφαντικό εύρημα σίγουρα θα το έχουν διερευνήσει. Και εδώ έχουμε το ευτύχημα ότι υπάρχει ένας καταγραφέας/απινιδωτής/βηματοδότης της πλήρους καρδιακής λειτουργίας του παιδιού», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Exit mobile version