Πανελλήνιες 2022: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 και τη λήξη των μαθημάτων στα σχολεία

Στις 3 Ιουνίου ξεκινούν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ημερήσια και τα εσπερινά Γενικά Λύκεια. Μια ημέρα νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις για τα Επαγγελματικά Λύκεια ημερήσια και εσπερινά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, επίσης, αναφέρεται και πότε θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει πιο νωρίς φέτος, με στόχο το βέλτιστο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις παρακάτω ημερομηνίες:

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Τον καθορισμό του προγράμματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων και των Μουσικών Μαθημάτων για εισαγωγή των υποψηφίων σε Τμήματα και Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε αυτά, ως ακολούθως:

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής. Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version