Μάσκες: Σε ποιους χώρους θα μείνουν και το καλοκαίρι – Τι εξετάζει η Επιτροπή (vid)

Μάσκες: Σε ποιους χώρους θα μείνουν και το καλοκαίρι –  Τι εξετάζει η Επιτροπή (vid)

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στη χώρα μετά την 1η Μαΐου, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας τον «οδικό χάρτη» άρσης των μέτρων κατά του κορονοϊού. 

Ανάμεσα στην άρση των μέτρων προβλέπεται και αυτή της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους από την 1 Ιουνίου καθώς αυτό έχει συμβεί ήδη για τους εξωτερικούς χώρους με μόνη τη σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας αναμένεται να συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σχολεία.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η επιτροπή των ειδικών επιμένει στην συνέχιση του μέτρου σε χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος ή κυκλοφορούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τι εξετάζεται για σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια, η σκέψη των ειδικών είναι να φορούν τη μάσκα μόνο οι εργαζόμενοι, εντούτοις ειδικά για τα σούπερ μάρκετ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να την φορούν και οι πελάτες.

Σημειώνεται πως σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι με βάρδιες, φαίνεται πως υπάρχει η σκέψη του να αποφασίζει ο γιατρός εργασίας για το εάν θα συνεχιστεί η χρήση μάσκας ή όχι.

Επιπρόσθετα, οι ειδικοί επεξεργάζονται και το σενάριο μείωσης των Rapid Test σε μη εμβολιασμένους κι έτσι από Ιούνιο ενδεχομένως ισχύσει η υποχρέωση πραγματοποίησης ενός Rapid Test την εβδομάδα μόνο για τους εργαζόμενους σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.