Σχολεία: Τέλος εποχής! Τι καταργείται από τις σχολικές αίθουσες

Στοίχημα αποτελεί για το Υπουργείο Παιδείας η προσπάθεια να καταργηθούν οι παραδοσιακοί μαυροπίνακες από τις σχολικές αίθουσες

Σκοπός είναι να αντικατασταθούν από διαδραστικούς πίνακες και πίνακες αφής. Το έργο έχει δρομολογηθεί, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στα «Νέα» περιλαμβάνει περίπου 36.000 διαδραστικά συστήματα που έχουν προβλεφθεί για να καλύψουν όλα τα τμήματα της πέμπτης και έκτης τάξης του δημοτικού και όλων των γυμνασίων και λυκείων της χώρας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Σε άμεση υλοποίηση έργου προϋπολογισμού 148 εκ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση πάνω από 36.000 διαδραστικών συστημάτων μάθησης, χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προχωρά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το έργο περιλαμβάνει:

Επιπλέον, προβλέπεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έργο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε σχέση με το νέο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και την επαναστατική υποδομή και εξοπλισμό, στο πλαίσιο μίας ολιστικής προσέγγισης του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Παιδεία.

Το εν λόγω έργο ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, καθώς εισάγει τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην καρδιά της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αυτή που λαμβάνει χώρα στην αίθουσα διδασκαλίας. H ένταξη και αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων στη διδασκαλία του συνόλου των γνωστικών αντικειμένων αναμένεται να:

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας των τελευταίων 2,5 ετών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, έχουν προωθηθεί, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες ενέργειες:

Σχολεία: Πότε κλείνουν για το καλοκαίρι 2022

Στις 3 Ιουνίου ξεκινούν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ημερήσια και τα εσπερινά Γενικά Λύκεια. Μια ημέρα νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις για τα Επαγγελματικά Λύκεια ημερήσια και εσπερινά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version