Πανελλήνιες 2022: Τι ισχύει με τη μάσκα - Θα φοράνε τελικά οι μαθητές;

Πανελλήνιες 2022: Τι ισχύει με τη μάσκα - Θα φοράνε τελικά οι μαθητές;

Πανελλήνιες 2022:  Για τη χρήση της μάσκας στην εκπαίδευση συζήτησε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (25/05).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εισηγήθηκε να αρθεί από την 1η Ιουνίου, η υποχρεωτικότητα της μάσκας για μαθητές και φοιτητές, όπως και για τους διδάσκοντες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παραμένει υποχρεωτική, όμως, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, τόσο στη δευτεροβάθμα εκπαίδευση όσο και στα πανεπιστήμια. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα Λύκεια, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.

Παραμένει, επίσης, ο υποχρεωτικός έλεγχος με ένα τεστ την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού.

Με μάσκα οι πανελλήνιες εξετάσεις 2022

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει το πρωτόκολλο που θα ισχύσει κατά τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων 2022. Σύμφωνα με αυτό, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Αναλυτικά, τα υγειονομικά μέτρα προβλέπουν:

α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου,

β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,

γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Για τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι υποχρεωτικός ο εργαστηριακός έλεγχος για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Τέλος, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.