Πανελλήνιες 2022: Πώς θα γίνει η διακίνηση των γραπτών – Αναλυτικά η διαδικασία

Πανελλήνιες 2022: Πώς θα γίνει η διακίνηση των γραπτών – Αναλυτικά η διαδικασία

Πανελλήνιες 2022: Αναλυτικά όλη η διαδικασία για την διακίνηση των γραπτών - Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Η Λυκειακή Επιτροπή, αφού συγκεντρώσει τα γραπτά από όλες τις αίθουσες του οικείου λυκείου, τα συσκευάζει σε ένα δέμα, στο οποίο περιλαμβάνονται και αντίγραφα των αντίστοιχων καταστάσεων που έχουν σημειωθεί οι παρόντες - απόντες (τα Παρουσιολόγια από myschool), καθώς και τα απουσιολόγια, δηλαδή τα αποκόμματα των απόντων.

Διευκρινίζεται ότι και τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάστηκαν γραπτώς στο οικείο Λύκειο συσκευάζονται στο ίδιο δέμα με τα άλλα γραπτά χωρίς καμιά ιδιαίτερη ένδειξη. Διευκρινίζεται για άλλη μία φορά ότι όλα τα γραπτά του κάθε Ε.Κ. θα διακινηθούν προς την ΕΕΔΔΕ.

Γενικά για τη συσκευασία και αποστολή των γραπτών, χρησιμοποιούνται:

  • Υποφάκελοι για κάθε μάθημα
  • 1 τελικό δέμα που θα περιέχει ΟΛΑ τα τετράδια, ημερήσια και εσπερινά, χωρίς καμία διάκριση.

Τα γραπτά συσκευάζονται ως εξής:

α) Όλα τα γραπτά του Ε.Κ. συσκευάζονται σε 1 τελικό δέμα. Στο περίβλημα του κάθε δέματος αναγράφεται ο τίτλος του Λυκείου-Ε.Κ., η ημερομηνία εξέτασης, ο αριθμός των γραπτών που περιέχει το δέμα και ο παραλήπτης του δέματος, δηλαδή η ΕΕΔΔΕ. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή των Λυκειακών Επιτροπών στην καλή συσκευασία έτσι ώστε να προστατεύονται τα γραπτά δοκίμια και να μην υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης των γραπτών δοκιμίων κατά τη μεταφορά τους.

Ειδικά και μόνο για τις Δ/νσεις Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής Αττικής, Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο περίβλημα του κάθε δέματος εκτός από τον τίτλο του Λυκείου-Ε.Κ. θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο «Καλλικρατικός» ΔΗΜΟΣ, στον οποίο εδρεύει το Ε.Κ. και η Δ.Δ.Ε.

Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ ημερήσιων και εσπερινών ούτε κατά τη διανομή των θεμάτων ούτε κατά το πακετάρισμα των γραπτών.

β) Σε κάθε περίπτωση τα γραπτά του δέματος (περίπτωση α) θα είναι ήδη χωρισμένα σε υποφακέλους ανά μάθημα. Σε κάθε υποφάκελο θα αναγράφεται ο τίτλος του μαθήματος και ο αριθμός των γραπτών ανά μάθημα, πάλι χωρίς καμία διάκριση σε ημερήσια και εσπερινά.

Τα μαθήματα:

  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Θετικών Σπουδών & Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
  • ΦΥΣΙΚΗ Θετικών Σπουδών & Σπουδών Υγείας
  • ΧΗΜΕΙΑ Θετικών Σπουδών & Σπουδών Υγείας

θα θεωρούνται ξεχωριστά μαθήματα ανά Ομάδα Προσανατολισμού τόσο για την κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες, όσο και για το τελικό πακετάρισμα για τη διακίνηση των γραπτών, που θα χωρίζονται σε διαφορετικούς υποφακέλους ανά ομάδα προσανατολισμού και θα εκτυπώνονται διαφορετικά παρουσιολόγια (παρόντες απόντες).

Ανακεφαλαιωτικά: τα γραπτά θα χωριστούν κατά μάθημα (υποφάκελοι) και στο τέλος όλα θα μπουν σε 1 δέμα για ανά Ε.Κ., χωρίς καμία διάκριση σε ημερήσια και εσπερινά.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.