Αμεσες παρεμβάσεις Μητσοτάκη και 2 μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και δημοτικών παιδικών σταθμών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο για το δημογραφικό

Μια σημαντική παρέμβαση-ανακούφιση για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του για το συνέδριο σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το ωράριο λειτουργίας δημοτικών σχολείων και δημοτικών παιδικών σταθμών θα επεκταθεί έως τις 6 το απόγευμα «ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι».

Μιλώντας γενικότερα για το δημογραφικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χαρακτήρισε «κρίσιμο ζήτημα για το σήμερα αλλά και εκρηκτικό για το αύριο» προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μια βόμβα το χρονόμετρο της οποίας κινείται γρήγορα και καλούμαστε να απενεργοποιήσουμε έγκαιρα».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι στην τελική ευθεία βρίσκονται και άλλες πρωτοβουλίες όπως «η στελέχωση των μονάδων υγείας, κυρίως των νησιών, από γυναικολόγους και παιδιάτρους» προκειμένου να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας εκεί. «Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρόκληση για έναν πληθυσμό, που γερνά» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπενθύμισε πως έχει καλέσει επανειλημμένως όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου σε μία διακομματική συνεργασία καθώς κοινά προβλήματα απαιτούν κοινή αντιμετώπιση.

«Μόνο εάν δούμε κατάματα την απειλή μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η κυβέρνηση προτάσσει πολυμέτωπη αντιμετώπιση του ζητήματος από τα οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για την αντιστροφή του braindrain, τις θετικές ειδήσεις περί νέων επενδύσεων έως τα κίνητρα για την πολιτική φθηνής στέγης μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με στόχο να γίνει νόμος του κράτους μέσα στον Ιούλιο ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με το δυνητικό όριο ηλικίας να αυξάνεται στα 54 έτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε, ακόμα, ότι θα δημιουργηθεί εθνικό συμβούλιο που θα αναλάβει το συντονισμό όλων των σχετικών πρωτοβουλιών χαρακτηρίζοντας βασική προτεραιότητα την εξασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους βάσει σχεδίου που θα αξιοποιεί την περιουσία του δημοσίου αλλά και με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για ανακαίνιση παλαιών κατοικιών.

Πηγή: Newsbomb.gr

Exit mobile version