Βάσεις 2022: Αυτές είναι οι σχολές με τη μεγαλύτερη πτώση – Νέες εκτιμήσεις

Βάσεις 2022: «Βουτιά» στις στρατιωτικές σχολές – Εκτιμήσεις για όλα τα επιστημονικά πεδία

Την Τετάρτη (6/7) ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων και πλέον έχει ξεκινήσει η τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων 2022. Η γενική εκτίμηση που υπάρχει είναι πως θα υπάρξει πτώση στις περισσότερες σχολές, σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο εκπαιδευτικός αναλυτής και διευθυντής των φροντιστηρίων «Ομόκεντρο», Αντώνης Φλωρόπουλος, εξηγεί γιατί θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων και στις στρατιωτικές σχολές. Εξαιρέσεις, βέβαια, υπάρχουν, όπως υπάρχουν και σχολές που εμφανίζονται για πρώτη φορά και δεν είναι εφικτή η εκτίμηση για το που θα κυμανθεί η βάση εισαγωγής σε αυτές.

«Στις στρατιωτικές, αστυνομικές και άλλες σχολές, η βάση θα είναι αρκετά χαμηλότερη από πέρυσι, γιατί εκτός από τις χειρότερες βαθμολογίες στα βασικά μαθήματα, έχουμε και αύξηση των προσφερόμενων θέσεων, με εξαίρεση τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων που φέτος εισάγονται 304 έναντι 369 που εισήχθησαν πέρυσι (65 λιγότεροι). Φέτος το απαιτούμενο ύψος για τις γυναίκες μειώθηκε από το 1,70 στο 1,63, ενώ στην Πυροσβεστική καταργήθηκε», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φλωρόπουλος.

«Η πτωτική πορεία των βάσεων σε όλα σχεδόν τα πεδία με ναυαρχίδα το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, ακολουθούμενο από το 2ο και το 1ο με μικρότερους κλυδωνισμούς και αυξομειώσεις στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας), συμπληρώνεται με αντίστοιχες κατολισθήσεις στις στρατιωτικές σχολές και στις σχολές που οι υποψήφιοι εξετάστηκαν και σε κάποιο ή κάποια ειδικά μαθήματα», σημειώνει.

Υπολογίστε μόνοι σας τα μόρια online

Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.

Exit mobile version