Σπάρτη: «Ευχαριστώ» εθελοντών στον Γρηγόρη Δημητριάδη για το κυνοκομείο της πόλης

Σπάρτη: «Ευχαριστώ» εθελοντών στον Γρηγόρη Δημητριάδη για το κυνοκομείο της πόλης

Με μια μακροσκελή ανάρτηση οι εθελοντές φιλόζωοι της Σπάρτης ευχαρίστησαν τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος μερίμνησε για την ιατρική περίθαλψη και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα 401 σκυλιά του κυνοκομείου της Σπάρτης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στήθηκε μια «αλυσίδα σωτηρίας» για τα εκατοντάδες ζώα που χρειάζονταν βοήθεια. «Σας ευχαριστούμε τόσο για όλα, έστω κι ένας κρίκος να έλειπε από αυτή την αλυσίδα τα πλάσματα αυτά δεν θα είχαν σωθεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση στο Facebook:

«Έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες που κάθε μέρα ταΐζουμε, ποτίζουμε, καθαρίζουμε, τρέχουμε στους γιατρούς και δίνουμε την ψυχή μας για τα σκυλιά των κυνοκομείων της Σπάρτης. Εμείς οι εθελοντές. Και νιώθουμε την ανάγκη να πούμε μέσα από την καρδιά μας ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας βοηθήσατε να γίνουμε μια αλυσίδα σωτηρίας γι’ αυτά τα πλάσματα .

Πρώτα-πρώτα στο Save a Greek Stray που κατάφερε κι έσπασε τα λουκέτα και μας άνοιξε τις πόρτες κάνοντας όλες τις νομικές ενέργειες και παίρνοντας μαζί του 41 άρρωστα σκυλιά γιατί χωρίς εκείνο δεν θα μπαίναμε ποτέ μέσα για να βοηθήσουμε τα ζώα, στο Zero Stray Pawjectκαι τη Σταματίνα Σταματάκου που από όταν άνοιξαν οι πόρτες ήρθε στον τότε βάλτο και μέχρι σήμερα είναι ακόμα εδώ συντονίζοντας από την περίθαλψη μέχρι τις εργασίες στο καταφύγιο, στην κτηνίατρό μας @Νεφέλη Σωτηρία Σίνου που κυλίστηκε για τα σκυλιά μας στις λάσπες στις πιο αντίξοες συνθήκες και συνεχίζει ακόμα να είναι η γιατρός μας, στα φιλοζωικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα που μας στήριξαν, σε εσάς που μας στείλατε ένα τσουβάλι τροφή ή φάρμακα ή το οτιδήποτε που ζητούσαμε, σε εσάς που ήρθατε μία μέρα και καθαρίσατε μαζί μας -εσείς θυμάστε ότι τα κόπρανα έφταναν πάνω από το γόνατο και βουλιάζαμε μέσα-, σε εσάς που σώσατε για πάντα ένα πλάσμα που έζησε στην κόλαση, σε εσάς που φιλοξενείτε τα σπαρτιατάκια μας και τους ψάχνετε υιοθεσίες, σε όλους εσάς.

Χρωστάμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γρήγορη Δημητριάδη για τη μεγάλη στήριξή του, εξασφαλίζοντας την κτηνιατρική περίθαλψη όλων των ζώων των δημοτικών κυνοκομείων της Σπάρτης από εξετάσεις, εμβόλια, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, μέχρι δύσκολα χειρουργεία και σοβαρές θεραπείες. Και προστατεύοντας αυτά τα πλάσματα από όσους προσπάθησαν να φέρουν εμπόδια ακόμη και όταν είχαν όλα αποκαλυφθεί. Γιατί όταν άνοιξαν οι πόρτες εμείς μαζί με τα εκατοντάδες τόσο αδύναμα πλάσματα ήρθαμε αντιμέτωποι με κανονικά θηρία που δεν τα φαντάζεστε και ούτε εμείς τα είχαμε φανταστεί είναι η αλήθεια. Και του χρωστάμε αυτό το μεγάλο ευχαριστώ γιατί τώρα που δεν είναι διευθυντής κανενός πρωθυπουργού και που το θέμα της Σπάρτης δεν είναι θέμα στα sites και τα δελτία ειδήσεων επικοινώνησε μαζί μας για να μας ρωτήσει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ζώα και αν χρειαζόμαστε κι άλλη βοήθεια.

Ξέρουμε ότι σχεδόν όλα τα δημοτικά κυνοκομεία έχουν προβλήματα και μάλιστα πολύ σοβαρά. Θέλουμε όμως κι εσείς να ξέρετε ότι τα κυνοκομεία της Σπάρτης δεν ήταν απλώς κακά, δεν είχαν απλώς προβλήματα, δεν μπορούσαν να βελτιωθούν με κανέναν τρόπο, ήταν ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα από κάθε άποψη. Μιλάμε για περίπου 500 ζώα στις πιο τραγικές συνθήκες, που ήταν όλα τους αποστεωμένα κι άρρωστα και ζούσαν είτε αλυσοδεμένα σε κάδους σκουπιδιών είτε μέσα στα κόπρανά τους το ένα πάνω στο άλλο, νεκρά και καταδικασμένα σε βασανιστικό θάνατο μαζί. Υπολογίσαμε ότι καθημερινά εκεί μέσα πέθαιναν 2-3 σκυλιά. Είχαν σκυλιά ετοιμοθάνατα ακόμη και σε μπουντρούμια γεμάτα ποντίκια, μία μέρα σηκώσαμε έναν τσίγκο και βρήκαμε αμέτρητους σκελετούς. Καθαρίζαμε για πάνω από 10 μέρες με πιεστικά, τσουγκράνες, φτυάρια μέχρι και μπουλντοζάκι φέραμε. Όταν έβρεξε κοντεύαμε να πνιγούμε. Τα σκυλιά τρωγόντουσαν μεταξύ τους μόλις πηγαίναμε να τα ταΐσουμε. 10 και 15 σε κάθε κλουβί, 50 χύμα με άλλα 30 αλυσοδεμένα στην Αγία Κυριακή και στο Ξηροκάμπι 80 κυρίως αλυσοδεμένα ή λίγα σε κάτι παραπήγματα με τσουκνίδες, χόρτα και φίδια.

Δεν μας φτάνουν οι λέξεις για να σας περιγράψουμε πώς είναι να βουλιάζεις περπατώντας και να νιώθεις ανήμπορος να τα σώσεις. Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, τραγικές στιγμές, που κυριολεκτικά κλαίγαμε βαθιά απελπισμένοι και σφιχτά αγκαλιασμένοι μαζί με τα σκυλιά, κι όχι υποκριτικά όπως έκανε κάποια «εθελόντρια» που τολμάει να αμφισβητεί τα δικά μας κίνητρα.

Ήταν 401 σκυλιά στην κόλαση, είναι 156 σκυλιά που δεν τα έχουμε αφήσει μισή μέρα χωρίς φαγητό, νερό και φάρμακα. 156 σκυλιά που κάνουμε τα πάντα για να υιοθετηθούν και προσπαθούμε να τους δώσουμε έστω ένα χάδι. 156 σκυλιά και ούτε ένα αλυσοδεμένο πια στο Ξηροκάμπι ή την Αγία Κυριακή και ούτε ένα για το οποίο ειδοποιηθήκαμε κι έμεινε αβοήθητο.

Αν είχατε δει από κοντά πώς ήταν η κόλαση της Σπάρτης τον Φεβρουάριο καταλαβαίνετε για τι θαύμα μιλάμε. Για ένα θαύμα που δουλέψαμε πολύ και πολλοί.

Σας ευχαριστούμε τόσο για όλα, έστω κι ένας κρίκος να έλειπε από αυτή την αλυσίδα τα πλάσματα αυτά δεν θα είχαν σωθεί .

Σας παρακαλούμε να θυμάστε πάντα τα σπαρτιατάκια, να θυμάστε την κόλαση που έζησαν για να μην υπάρξει ποτέ ξανά καμία Σπάρτη από κανέναν δήμο, να δώσετε μια ευκαιρία και στα υπόλοιπα πλασματάκια μας να βρουν επιτέλους αυτό που τους αξίζει, ένα δικό τους σπίτι.

Σας ευχαριστούμε!

Strays Sparta Greece

Smart Paws - Save A Stray»