Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν το πανελλήνιο οι καταγγελίες για ασέλεια σε παιδιά

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν το πανελλήνιο οι καταγγελίες για ασέλεια σε παιδιά

Κιβωτός του Κόσμου: Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων έχει αναλάβει την έρευνα μετά τις καταγγελίες 15χρονου για ασέλγεια σε βάρος του από εργαζόμενους στη δομή.

Η καταγγελία ενός 15χρονου για ασέλγεια σε βάρος του από εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου, άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας. Οι δικαστικές Αρχές έδωσαν εντολή να γίνει προκαταρκτική έρευνα από την Αστυνομία, για τις συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων. Αυτή η έρευνα περιλαμβάνει όλες τις συνθήκες, τη διατροφή κλπ., αλλά και τις καταγγελίες για την ασέλγεια. Έγιναν καταγγελίες, όμως, και στον συνήγορο του πολίτη και η έρευνα έχει φτάσει στην αστυνομία.

Ένας 15χρονος έχει καταθέσει ότι τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έκαναν σε βάρος του πράξεις που φτάνουν και στο επίπεδο σεξουαλικής κακοποίησης. Έχει δώσει ονόματα δύο ανθρώπων στην υποδιεύθυνση ανηλίκων. Οι καταγγελίες αφορούν τέσσερις δομές, οι δύο από αυτές είναι στην Αθήνα και οι δύο σε περιοχές της επαρχίας.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, με τη μαρτυρία του 15χρονου να θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, περιλαμβάνει και ιατροδικαστική εξέταση του αγοριού.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίο δεν γνωρίζουν το θέμα, αλλά και ούτε έχουν ειδοποίηση από τις Αρχές.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την εκπομπή «Live News», υπάρχουν περισσότερες από μία καταγγελίες που αφορούν την «Κιβωτό του Κόσμου». Η έρευνα που είναι σε εξέλιξη αναμένεται σύντομα να ρίξει φως στην υπόθεση, που έσκασε σαν «κεραυνός» το απόγευμα της Πέμπτης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr