Ο Λεβέντης ρυθμιστής…

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα των ημερών και ιδίως τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, η σκέψη ερχόταν αυθόρμητα στο μυαλό…

Μήπως ανεπαισθήτως φτάσαμε στο σημείο όπου ο Βασίλης Λεβέντης έγινε ο ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού; Υπό κανονικές συνθήκες, κάτι τέτοιο θα φάνταζε κακόγουστο αστείο. Όμως, οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό είναι, όπως συχνά την τελευταία πενταετία, «μη κανονικές».

Η κυβέρνηση εξαιτίας μιας πολύ πρόωρης φθοράς και με μόλις 153 βουλευτές να τη στηρίζουν, φαντάζει δύσκολο να καταφέρει να περάσει από τη Βουλή τα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό και τους αγρότες χωρίς νέες και ενδεχομένως μοιραίες αυτή τη φορά απώλειες.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν μέχρι αυτή τη στιγμή «πεισθεί» να ψηφίσουν το νέο Ασφαλιστικό φτάνει τους εννέα! Αυτός είναι ο άμεσος και πιεστικός λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τόσο εμφατικά και πρόωρα το κεφάλαιο της «εθνικής συνεννόησης» και αιτήθηκε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Για τον ίδιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μελιστάλακτος κατά τη διάρκεια των εργασιών του συμβουλίου με τον κ. Λεβέντη, ενώ θερμό ήταν και το φλερτ από την πλευρά του κ. Φλαμπουράρη και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Διαβάστε αναλυτικά στο www.rizopoulospost.com.

Exit mobile version