Πότε αρχίζει να βλέπει ένα μωρό;

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στη γέννηση ενός παιδιού είναι η στιγμή που ανοίγει τα ματάκια του και σας αντικρίζει για πρώτη φορά!

Πολύ συχνά με ρωτούν οι γονείς για την ανάπτυξη της όρασης στα παιδιά τους, πώς βλέπουν όταν είναι μικρά και διάφορες άλλες σχετικές απορίες.

Το οπτικό σύστημα των νεογέννητων χρειάζεται αρκετούς μήνες για να αναπτυχθεί πλήρως.

Η ανάπτυξη της ξεκινάει πριν την γέννηση του παιδιού. Το πώς προσέχετε το ίδιο σας το σώμα κατά την εγκυμοσύνη έχει αντίκτυπο στη ανάπτυξη του σώματος και βέβαια του οπτικού συστήματος του μωρού. Να ακολουθείτε τις οδηγίες του γυναικολόγου σας σχετικά με την διατροφικά

στοιχεία που πρέπει να παίρνετε . όπως και τι πρέπει να αποφεύγετε( όπως αλκοόλ, κάπνισμα, διάφορα φάρμακα)

Κατά γέννηση και στη 1η βδομάδα τους τα μωρά δεν διακρίνουν πολλές λεπτομέρειες. Ο κόσμος τους είναι λίγο ασαφής και βλέπουν σε αποχρώσεις του γκρι. Τα νευρικά κύτταρα στον αμφιβληστροειδή και στον εγκέφαλο δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα. Τα νεογέννητα δεν έχουν την ικανότητα να εστιάζουν. Για αυτό μην σας ανησυχήσει το γεγονός ότι μπορείτε να δείτε το μικρό σας να μην εστιάζει σε κοντινά αντικείμενα, ακόμα και το πρόσωπό σας. Σε μερικές μέρες τα νεογέννητα προτιμούν να κοιτούν την εικόνα της μητέρας τους. Έρευνες δείχνουν πως αυτό γίνεται γιατί προτιμούν να παρατηρούν τα μεγάλα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως το περίγραμμα των μαλλιών.

Για αυτό είναι και σημαντικό να μην αλλάζετε την εμφάνισή σας, ή τα μαλλιά σας κατά αυτή την περίοδο ώστε το βρέφος να μπορεί να αλληλεπιδρά μαζί σας

Διαβάστε αναλυτικά στο www.mothersblog.gr.

Exit mobile version